top of page

Hizmetlerimiz

İhtiyaçlarınıza Yönelik Bir Dizi Hizmet Sunuyoruz

Ticari İnşaat

İş hayatına katkı sunacak birçok özelliği içerisinde bulunduran, yüksek güvenlikli ve modern mimarili, ileri teknoloji inşaat teknikleriyle inşa edilen, günümüze ve geleceğe imza atan Devlet kurumları iş merkezleri, oteller, rezidanslar ve endüstriyel tesisler gibi ticari projeler geliştiriyoruz.

KUZU YAPI , çalışanları ve yaşattığı değerleri ile bir bütündür. Grubun en başta gelen sorumluluğu, vizyon ve misyonuna uygun hareket ederek tüm paydaşları için değer üretmek, davranış ve ilkeleriyle saygın ve örnek bir kurumsal kültür oluşturmaktır. 

Kişiye Özel Konut İnşaatı

SIRADANLIĞIN ÇOK DIŞINDA.

Sizde sıradan evlerden sıkılmadınız mı ? 

Sıkıldık dediğini duyar gibiyiz. Klasikleşmiş ev görünümü ve kullanışlarınızı kısıtlayan ev projeleri artık tarihte kaldı. KUZU YAPI olarak sizleri sıradanlığın dışına çıkartmaya kararlıyız. İhtiyaçlarınız dahilinde en kullanışlı ve son derece güvenilir yapı malzemeleri ve de kaliteli işçiliğimiz ile sizleri hayalinizdeki eve kavuşturuyoruz. Ev her şeyin başladığı yerdir. Bizler bu başlangıçta içerisinde hiç modunuzun düşmeyeceği ve eve gitmek için can atacağınız aileniz  sevdikleriniz ile huzur dolu vakitler geçirip istirahat edeceğiniz otel konseptlerinde özel imzalı projeler inşa ediyoruz. En iyisini hak ediyorsun neden sana ait olan o evi yaptırmaktan çekiniyorsun ?

Yerinde Dönüşüm Projeleri

Yerinde dönüşüm nedir? 

 “Yerinde Dönüşüm”, kentsel dönüşüm projesi kapsamında bulunan müstakil binalar için kullanılan bir terimdir. Depreme dayanıklı olmayan bir binanın yıkılarak, bulunduğu arsanın mevcut imarında değişiklik yapılmadan, bunun yerine depreme dayanıklı bir bina inşa edilmesine yerinde dönüşüm denir.

Bina güçlendirme nedir?

Bina güçlendirme bir yapının olası bir depreme karşı dayanıklı hale getirilmesidir. Binanın yıkılıp yeniden yapımının alternatifidir. 

Binanın riskli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bir binanın riskli olup olmadığı Bakanlıktan ruhsat almış olan risk tesbit kuruluşları tarafından yapılmaktadır. Bu konuda hazırlanan bir yönetmelik 6/3/2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanmıştır. Bu yönetmeliğe göre, binanın ekonomik ömrü dolmuşsa, ya da bina depremde yıkılma veya ağrı hasar alma riski taşıyorsa, bu bina riskli olarak kabul edilir.

Risk tespitini binada pay sahibi olanlardan herhangi biri yapabilir. Ayrıca, Bakanlar Kurulu Kararı ile rezerv veya uygulama alanı olarak ilan edilen yerlerdeki binalar da riskli sayılmaktadır. Bu alanlarda binanın riskli olup olmadığı konusunda mal sahipleri başvurmazsa, bu tespit Bakanlık veya Belediye tarafından yapılacaktır.

Risk tespitinden sonra yapılacaklar nelerdir?

Binanız 'riskli yapı, riskli alan, rezerv alanı' grubuna giriyorsa binanız yıkılacaktır. Risk tespitine karşı mal sahipleri 15 gün içinde Bakanlığa itiraz edebilir. Bu konuda bilirkişi heyetinin verdiği karara karşı yargı yolun başvurulabilir. Risk tespitinin kesinleşmesinden sonra bina sahiplerine binanın yıktırılması için 60 gün süre verilmektedir. Bu süre içinde bina yıktırılmazsa, yıkım kamu eliyle yapılmakta ve yıkım masrafları maliklerden istenmektedir.

Bu durumda, binanın malikleri tapudaki hisseleri oranında arsa hissedarları olur. Bu aşamada arsa hissedarlarının 2/3 çoğunluğu onayı ile binanın kime, nasıl ve hangi paylaşımla yaptırılacağı Bina Ortak Karar Protokolü ile belirlenir.. Bina ortak karar protokolüne katılmayan hak sahiplerinin hisseleri, açık artırma ile diğer ortaklara satılır. Bu satışta alıcı çıkmazsa, Bakanlık bu hisseleri kamulaştırma yoluyla satın alır.

455139165.jpg

Özel Projeler

Yapıya dair olan her türlü özel projelerinizde bir yoldaşınız olduğunu unutmayın. Siz sadece hayal edin KUZU YAPI inşa eder.

Şantiye Yönetimi 

Şantiye yönetim yazılımı avantajları nelerdir? Şantiye yönetimi, binalar, köprüler, yollar veya sanayi tesisleri gibi birçok inşaat projesinin yönetilmesini içerir. İnşaat yöneticileri; emek, malzeme, ekipman ve sermaye gibi araçlar dâhil olmak üzere çeşitli kaynakların denetlemesini gerçekleştirmek durumundadır. Yani, bir inşaat firmanız varsa bu kaynakların denetimini titizlikle ve özenle gerçekleştirmelisiniz. İşçiler, müteahhitler, mimarlar, taşeronlar, geliştiriciler, mühendisler ve diğer alanında uzman kişilerle koordinasyonun yanı sıra sayısız yerel ve bölgesel yönetmelikle de uğraşmak zorunludur. 

Bunların yanı sıra, projenize ait maliyet kontrolleri, proje yönetimi, iş takibi, satın almalar, finansal analizler ve benzeri birçok konuya hâkim bir şekilde ilerlemek önemlidir. Bu ilerlemeyi sağlamak ve daha etkili sonuçlar elde etmek için bir şantiye yazılımından destek alabilirsiniz. İnşaat sektörüne özel olarak tasarlanmış bu yazılımlar, sahada da daha verimli sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır ve karmaşık iş süreçlerinin zorluğunu minimize edecektir. Şantiye projesine ilişkin iş kayıplarını en aza indirgeyebilir ve makinelerin daha sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Altyapı İnşaatı

Eski çağlardan bu yana devletler, altyapıya yatırımın önemini kavramıştır - eski Roma uygarlıklarını destekleyen su kanalları ve yollar hâlâ varlığını sürdürmektedir. Kamuya ait altyapı, bir ülkenin gücünün temel bir bileşenidir. Bir toplumun ekonomik canlılığını, hareketliliğini ve gelişmesini kolaylaştıran temel hizmetlerin sunulmasını ve kurumsal yapıların inşasını sağlar.

Ağır yük kaldırma ihtiyaçları

Nüfus artışı ve artan mobilite ihtiyaçları nedeniyle, köprüler, karayolu ve demiryolu ağları, simgesel yapılar ve havalimanı binalarının inşası, genişletilmesi veya yenilenmesi gerekliliğini beraberinde getirmektedir. Sivil yapı ve altyapı projeleri genellikle kamu yararınadır. Sıkı bütçeler, farklı paydaşlar ve kısıtlı teslim süreleri bu projelerin temel niteliğidir. Temel amaç, halka verilen rahatsızlığı en aza indirerek işlerin sorunsuz ve güvenli bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır.

Doğru ortağın seçilmesi

Sıkı bir hazırlık, projenizin zamanında, uygun maliyetli ve güvenli bir şekilde yürütülmesini sağlar. Ağır yük kaldırma ve taşıma ihtiyaçlarınız için tam mühendislik çözümleri üretmekteyiz. Hareket; taşıma, yük indirme ve kurulum süreçlerine özel çözümler getirmek için güzergâh etütleri, taşıma ve kaldırma planları, ekipman dizilimi gibi katma değerli hizmetler sunmaktadır.

İnşaat Mühendisliği

  • Saha Mühendisi: Şantiye tozunu yutmak diye bir deyim vardır. İşte bu deyimi gerçekten yaşayan kişilerdir saha mühendisleri. Aktif olarak işin başında durmayı seven enerjik biriyseniz saha mühendisliği tam size göre. Ama ben masa başı çalışmayı seviyorum, tüm gün gezip dolaşamam diyorsanız o zaman şantiyeden uzak durmak sizin için iyi bir tercih olacaktır.

  • Proje Ofisi Mühendisi: Proje ofisinde çalışan inşaat mühendislerinin genelde saha ile pek alakası yoktur. İşin tasarım ve hesap kısmıyla ilgilenir onlar daha çok. Şantiyede saha mühendislerinin uygulattığı projeleri oluşturan kişiler ofiste çalışan projeci inşaat mühendisleridir.

  • Teknik Ofis Mühendisleri: İşin yönetildiği kısım teknik ofistir. Hakedişler, metrajlar burada hesaplanır. Teknik ofiste çalışan mühendisler fiziken çok yorulmasalar da kafa olarak oldukça yıpranırlar.

  • Satış Mühendisi: Yeni mezun inşaat mühendislerinin çok bilmediği bir birim de satıştır. Bir proje firmasının ya da inşaat malzemeleri üreten bir şirketin satış departmanında çalışabilirsiniz. Neticede inşaat ile alakalı bir ürünü inşaat mühendisinden iyi kimse pazarlayamaz. Satış mühendisi olacaksanız ağzınız iyi laf yapmalıdır.

  • Satın Alma Mühendisi: Büyük şirketlerin satın alma birimi bulunur. Bunu bir inşaat firması olarak düşünecek olursak o firmanın herhangi bir yapı inşa edebilmesi için satın alması gereken malzemeler vardır. İşte bu malzemelerin en uygun nereden ve kaç adet temin edileceği gibi konularla doğrudan satın alma mühendisleri ilgilenir.

Peyzaj İnşaatı

Peyzaj işini meslek edinenlere "peyzajcı"; Peyzaj işinin tasarımını, projelendirmesini yapan akademisyenlere de "peyzaj mimarı" denilmektedir. İster bahçe düzenlemesi olsun, ister çevre düzenlemesi olsun mutlaka işini bilen ve zevk sahibi bir uzmana yaptırmalıyız. Bugün yapılan ve uygulamaya başlanan bir projenin 5-10 sene sonrasında nasıl görüneceği dikkate alınarak o peyzaj projesi tasarlanmalıdır. Doğa, planlama ve tasarım kavramlarını sistematik bir yapı içinde inceleyen Peyzaj Mimarlığı, sanat, bilim, mühendislik ve teknolojiyi bir araya getirerek alanların tasarımını, planlamasını ve yönetimini yapan bir meslek dalı haline gelmiştir. Peyzaj Mimarları çevreyi şekillendirerek, parklar, bahçeler, turizm ve dinlenme alanları, üniversite kampüsleri, yerleşim alanları, ticari merkezler ile ilgili yer seçimi yapar ve alan kullanım çözümleri üretirler.

bottom of page